Több valóságban élsz

élsz

Kép: http://t1na.deviantart.com

Ebben a minutumban is több valóságban élsz.
Élsz ott a mostban, ahol éppen vagy.
Élsz a sejtjeidben.
Ha egy pillanatra a pillanatba beleérzel, élsz a világ másik oldalán, ahol most sötét van, és a felhőkarcolók néma ablakkal tekintenek az utcákra, miközben valahol a városban felsír egy csecsemő, és meghal valaki.
Az őserdőben most állt el az eső, még cseppennek a cseppek a levekről, hallani tompa puffanásuk, ahogy földet érnek. Amott épp egy kígyó surran. Felettük, a magas égben most húz el egy repülőgép, egy kövér férfi a koktélt szopogatja a business osztályon….és még mennyi minden történik ebben az egyetlen szent pillanatban, csak a Földön, és bárhol ott lehetsz.
De ezt ne úgy képzeld, hogy a fizikai tested is ott van. A képzeleted van ott. Érted? Ahogy a Trónok harca most futó évadában Brandon Starknak mutatja meg mestere a múltat és a jelent. A tested nem megy el, de a tudatod számára nincs lehetetlen, az pedig a képzeletet használja.
Igen, jól érted: csak a képzeleted kell, és máris bárhol lehetsz, akár egyszerre több helyen is.

Ó, igen, gyakran mondják neked (is): egyszerre csak egy dologra koncentrálj! Spirituálisan: legyen egyhegyű a tudatod! Meditálj, hogy kiürítsd magadat!

De miért tennéd ezt? Amikor bármit megtehetsz. Bármerre lehetsz. Bármit tehetsz. Több valóságban élsz.
Csak el kell képzelned, és a tudatod máris odavisz.

Persze, ha a bármibe olyat is beleveszel, ahol nem érzed jól magad, amitől frusztrálódsz, vagy félsz, hát ne képzelegj ilyenekről. Képzelegj olyan dolgokról, melyek örömmel töltenek el.

És itt még nincs vége!

élj

Kép: http://jennaleeauclair.deviantart.com

Ugyanis a képzeleted egyben fókuszált figyelem is.
Mint ilyen, megteremti a valóságodat.

Tehát: amit elképzelsz, az lesz a valóságod, mert annyi energiát pumpálsz bele elképzelt képeidbe, az idő múlásával, hogy azok életre kelnek. De ne legyenek elvárásaid szülötted végkimenetelét és jellemzőit illően, azaz ne eredményt képzelj el, csak egy csodás helyzetet, ami örömmel tölt el.
Hogy az hogyan realizálódik, és pontosan milyen lesz, azt bízd a lelkedre. A lelked tapasztalásra vágyik.
Ha hagyod, úgyis a legcsodálatosabb tapasztalásokat hozza eléd.

Szóval, képzeletre fel!
Merj álmodozni!

Ui.: ajánlom e témában, ha még nem olvastad/láttad, a Michael Ende: Végtelen történet c. könyvét, ami pont arról szól, hogy a fantázia elnyomása megöli a valóságunkat, és azt is elmeséli, hogyan lehet azt újra megteremteni, csupán a képzelettel. A könyvből remek filmfeldolgozás készült.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.