Saját isteniségünk megélése

saját isteniségünk

Kép: http://dreamwalker999.deviantart.com

Miért?
Miért olyan nehéz megélni saját isteniségünket?
Oly sok oka van ennek.

Az első, és legnagyobb akadály: önmagunk. Mi magunk állunk a saját utunkban.
Azzal, hogy nem hisszük el, hogy szabályok, rítusok, rituálék nélkül biztosan nem jó, nem lehet, nem szabad.
Azzal, hogy kiengedjük a hatalmat saját kezünkből, amikor arról van szó, hogy spirituálisan fejődni szeretnénk. A hatalom itt nem valami erőszakos dolog, ami uralkodást jelentene önmagunk fölött.
Nem, nem. Pont az a gond, ha uralkodni akarsz magad fölött. Uralkodni, mindenféle értelemben.

A hatalom azt jelenti, hogy felelősséget vállalsz önmagad fejlődéséért, haladásáért, legyen az bármilyen jellegű. És meg is engeded a haladást, és előtte persze, a felébredést.

De amikor kiengeded ezt a hatalmat a kezedből, akkor jönnek a szertartások, a rítusok, a hókusz-pókusz, az időzítés, a ki tudja, még mi minden. Te tudod, mellesleg. Legfeljebb magadnak sem vallod be.

A hatalom és a felelősség elengedése az is, amikor a spirituális ösvényen járva azt mondod, Isten gyermeke vagy. Pedig nem az vagy. Nem a gyermeke vagy. Te magad is Isten vagy. Tűnjék ez bármennyire is bárki szemében bűnös kinyilatkoztatásnak. Akkor is ez a helyzet. De ennek elismerése felelősséggel jár. Óriásival. Nem kenheted az életed eseményeit másra, pláne nem Istenre. És nem merülhetsz nyakig a bűnbánatban és az önostorozásban sem.

Hűha!
Ezek nehéz dolgok.

Nehéz dolgok.
De igazából csak annak tűnik.

Valóban nem könnyű teljes szívből önmagunkat szeretni. Ajjaj, de mennyire nem az!

Valóban nem könnyű totálisan, kétség nélkül megbízni önmagunkban. Ajjaj, de mennyire nem az!

Ám ha egyszer valóban készen állsz attól a hipnózistól megszabadulni, azt a hipnózist áldással és szeretettel elengedni, hogy te csak báb vagy az események láncolatában, akkor majd felfedezed, hogy ez tulajdonképpen nagyon is egyszerű.

A feledés homálya fedi saját isteniségünk valódi mibenlétét.

Amikor először jöttünk, hogy fizikai formában keressünk megoldást az energia megdermedésére, nagyon nehéz volt megmaradni a megalkotott testben.
És igazából fel sem merült, hogy saját isteniségünk lenne. Az istenfogalom sem merült fel. Csak azt tudtuk, hogy az Otthon elmaradt mögöttünk, és minden próbálkozásunk kudarcot vallott a visszatérésre. A Tűzfalon nem lehet visszafelé menni.

saját isteniségünk

Kép: http://uzuncakmak.deviantart.com

Így aztán létrehoztuk a fizikai valóságot, hogy megtudjuk, van-e más mód a visszatérésre.
A sok-sok létidő alatt aztán kialakult a mai istenkép. De ez nagyon messze van attól, ami a kezdetekben volt. Az még hasonlított arra, ami a saját isteniségünk lenne. A mostani tömegtudatban élő istenkép nagyon nem hasonlít. Nem csak a klasszikus vallás istenképei nem hasonlítanak saját isteniségünk lényegéhez, de azt kell mondani, a spirituális iskolák nagy részének istenképének sem sok köze van a lényegéhez.

Mindent áthat a hipnózis. A hiedelemrendszer. A hitvilág. Amit, amiket magadra vettél.
És ezektől nem könnyű elszakadni. Nem könnyű ezeket elengedni.
De nem is lehetetlen.

Amíg nem döntesz úgy, hogy a felébredés útjára lépsz, addig nem is nagyon fog menni. Addig marad a rácsod fényezgetése. Annak a rácsnak a fényesítése, amibe bezártad magadat. Hiába jársz mesterfokozatú iskolákat, hiába kapsz beavatásokat mindenféle dolgokra, amíg nem jössz ki a ketrecedből, rab vagy. Önnön hitrendszered rabja. Addig nem tudod megélni saját isteniségedet.

Ha egyszer rájössz, milyen édes átélni, amikor a saját isteniséged fellángol szunnyadó állapotából, többé már nem akarsz majd mást érezni. Többé nem akarsz majd beavatást, sem újabb iskolákat.
Mert saját isteniségünk megélése az, amit eónok óta keresünk és kutatunk.
Előbb-utóbb te is eljutsz oda, hogy felébredj, és felfedezd ezt magadban. Mert mindenkiben ott szunnyad, és vár, hogy ragyoghasson.

Most erre haladunk, és egyre inkább erre tart a világunk.
Már nincs visszaút ebből.

Többé nincs.

Azonban, ha jól érzed magad az aranyalickában, azzal sincs gond.
Az fog téged elvezetni a felébredéshez. Ahhoz a felismeréshez, hogy amit eddig tapasztaltál, csupán korlátozott tapasztalat volt, ahol a korlátokat te magad állítottad. Így aztán a korlátokat lebontani is csak te tudod.

Vagyunk már most is sokan, akik lebontották a korlátaikat, és már nem okoz nehézséget megélni saját isteniségünket.
Mi úgy hívjuk magunkat, Shaumbra.
Ha ezt elolvastad, te is az vagy.
Már úton vagy ahhoz, hogy megéld a maga teljességében a saját isteniségedet.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.