Példaelemzés

Az oldalon olvasható egy írás a számmisztikáról, numerológiáról. ( Számmisztika )
Ezzel kapcsolatban most nézzük meg, hogy milyen egy elemzés, egy fiktív születési dátummal.
Mondjuk, az elemzett személy születési dátuma legyen 100 évvel ezelőtti, azaz 1914. március 17. a születési dátum.

Íme, a példaelemzés:

A startszám, amivel az emberünk belevág az életébe, a 8 (17-én született, összeadva a számjegyeket, 8-at kapunk eredményül).
Ahová pedig tart, az az 1+9+1+4+3+1+7=8 Ez a célszám.
Tyűha! példaelemzés
Ez nem lesz egyszerű!
Az induló számának egy magasabb minőségének megélése a feladat, az ezzel kapcsolatos élethelyzetek kezelése (merthogy 8-ból tart a 8-ba). Várhatóan 26 éves korában lesz (volt) valami jelentős esemény az életében, amitől sprirituális értelemben felnőtté vált. (Ez úgy jön ki, hogy a születési dátumot alkotó számjegyeket összeadjuk, 2 számjegyig; a célszám pedig ennek a számnak, ez esetben a 26-nak az egy számjegyre történő redukálásából adódik.)
Ha az illető ma is élne, akkor a személyes évének a száma: 2+0+1+4+3+1+7=18; 1+8=9
(Ezen túl még ki lehet számolni a személyes hónap számát is, de ettől itt most tekintsünk el.)

A főbb sarokszámokat ezzel megkaptuk.
(Megjegyzem, érdemes még megnézni a születési nap számát alkotó jegyek rezgéseit is, jelesül az 1-es és a 7-es rezgéseit, mert elképzelhető, hogy ugyan a 8-ban benne van az illető lényege, de lehetnek benne a 8-at alkotó számjegyek jellemzői is, különösen az 1-eséből.)

Mielőtt belekezdünk az elemzésbe, még egyszer ajánlom elolvasni a fent hivatkozott írásom.
Fontos még megjegyezni, hogy a számok rezgései nem meghatározzák az utat, hanem megmutatják a lehetőségeket, megmutatják, milyenek vagyunk. Lehetnek dolgok, amikre azt mondjuk: Igen! Ilyen vagyok! Lehetnek dolgok, amikre azt mondjuk: Ez nem én vagyok! Ez esetben két következtetés lehet; az egyik, hogy az illető még önmaga előtt sem hajlandó elismerni, milyen is ő valójában, ki is ő valójában. A másik, hogy még nem volt olyan helyzetben, hogy az általa hamisnak ítélt dolog, tulajdonság megtapasztalására lehetősége lett volna. De ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz ilyen. Viszont, fel lehet rá készülni.
A számmisztika egy nagyszerű eszköz önmagunk megismerésére!

Nézzük, hogyan halad tovább a példaelemzés.

Induló, azaz startszám a 8, célszám a 8.

Ebben a sajátos helyzetben, melyben megegyezik az induló, és a célszám, figyelembe kell venni, hogy képzeletbeli személyünk feladata, a 8-as minőség diszharmonikus rezgéseinek harmonikussá tétele, a gyengeségek áthidalása.
A 8-as rezgése céltudatos, bátor, erős egyénre utal, aki ugyanakkor hajlamos az önfejűségre, a bosszúállásra, és ha céljai úgy diktálják, destruktív is tud lenni. Ezeken felül türelmetlenségéből adódóan konfliktusai adódhatnak, provokatív lehet. Miután minőségileg ugyanannak a számnak a magasabb “szintjét” kellene megvalósítania, valószínűsíthető, hogy jó néhány olyan dolog adódik az életében, amikor türelemre, megértésre, jobb belátásra van szüksége, és hogy el tudja érni a nagyvonalúságot, az önzetlenséget, a mértékletességet.
Küldetése, hogy a folyamatokat jól átlássa, ehhez a képessége adott, csak jól kell tudnia ezt használni.
Bár a 8-as alapvetően nőies minőségű (páros szám), néha úgy tűnik, nem igazán nőies. Ez határozottsága, vezető hajlama miatt van így. Energiával teli, lendületes. Ez az energia és lendület áthat mindent az életében. Lelkesedésével másokra is hatással tud lenni. Szerelemben lángol, munkában gyors és talpraesett. Benne van a siker lehetősége, ha a diszharmonikus rezgéseken felül tud emelkedni. Persze, sikeres lehet úgy is lenni, ha a negatív oldal elemei erősödnek meg, de ez nem szolgálja a magasabb rendű célt, a fejlődést.
A 8-as számban nagy az akarat. Nem “szeretne” dolgokat, hanem inkább akar. Ezzel addig nincs baj, amíg ez át nem megy csak akaratosságba, netán zsarnokoskodásba. Olyan ember ő, aki eléri céljait. Legyenek bármilyenek. Ezért fontos odafigyelnie a 8-as gyengeségeire.
Az is fontos számára, hogy legyenek céljai, ellenkező esetben az az óriási energia, ami benne feszül, önmaga, vagy mások ellen irányul, és ha támadásba lendül, mivel eléri, amit akar, a támadást is várhatóan nagy eredménnyel hajtja végre. Bármi, és bárki ellen. Ezért írtam fentebb, hogy többek között gyakorolnia kell a türelmet, a mértékletességet, az önzetlenséget, a nagyvonalúságot.
Hogy energiáit (bolygója a Mars) jól, és jó irányba tudja irányítani, hasznos, ha tisztába jön erejével, majd, egy mások számára is hasznos cél érdekében használja fel azokat.
Tevékenységét akkor tudja igazán megfelelőnek tekinteni, ha annak eredménye is van. Ugyanis nem szereti energiáit fecsérelni. Ezért és képes látványos sikereket elérni.

A Mars bolygó a 8-as szám bolygója. A Mars a harcos, erőteljes, kiáradó energia, ráadásul ez a kiáradás folyamatos. A 8-as is épp ilyen. A kiáradás lehet az élet szeretete is, a segítségnyújtó, szeretettel teli energia, de lehet a düh, a harag kiáradása is. A 8-asnak ezt a fajta kettősséget megélve kell döntenie, melyik irányt választja. Erős benne az önvédelem képessége, akár képzelt támadások ellen is. Az is lehet, hogy nem tud kölcsönösen tisztelettel kommunikálni, csak foghegyről vet oda dolgokat.
A 8-as hajlamos a végletekre is; vagy mozdul valamiért, vagy rá se ránt. Jó esetben tudja, mikor érdemes, és mikor nem, mozdulni.
Mint harcos (lásd Mars), szeret küzdeni, ebben igazán otthon van. De emiatt nem mindig hajlandó egyezkedésre. Benne van a nagy siker, de a nagy bukás lehetősége is.
A 8-as szám rezgése jó indulást biztosít annak, akinek ez a startszáma, és célszámként is jelentős erők birtokosának mondhatja magát az, aki ezzel rendelkezik. Ha adottságait megfelelően használja, a siker, sem erkölcsi, sem anyagi értelemben, nem marad el nála.
A 8-asra jellemző, hogy zárkózott ember, érzelmeit és gondolatait nem könnyen, vagy egyáltalán nem adja át másoknak. Nem szeret érzelegni, ugyanakkor, nehezen nézi el mások hibáit. Mindez azért, mert félti magát. Félti attól, hogy ha kitárulkozik, sérül, és ha már volt efféle tapasztalata, még inkább egyféle sündisznó politikát hajlamos folytatni a kapcsolataiban. Éppen ezért, ahogy minden más területén is az életének, a nyolcasban benne rejlik a nagy lehetőség elérése, de a nagy bukás lehetősége is. Ezért oda kell figyelnie, hogy képességeivel jól gazdálkodjon, legyenek céljai, és adottságait e célok elérésére összpontosítsa. Ha e célok ráadásul magasabb rendűek, biztosan megtalálja helyét a világban.
Negatív oldala, hogy ha nincs cél, amiért dolgozzon, akkor keresi az összecsapás lehetőségét. És persze, neki kell igazának lenni, különben nem érzi jól magát. Ha valami, valaki nem üti meg az általa elvárt szintet, attól elfordul, mert saját méltóságán alulinak tartja. A bocsánatkérés nem az erőssége. Nagyon nem az.
Kevés lehet benne a türelem, a megértés, de ha akarja, tudja fejleszteni ezirányú képességeit.

Képzelt emberünk személyes évének rezgése 9.
Ez nem könnyű év a számára, ha a ragaszkodás jellemzi az életét (tárgyakhoz, emberekhez, érzelmekhez, gondolatokhoz). Számára ez az év a nagytakarítás éve. Csak úgy tud majd továbblépni a következő személyes évébe, és csak akkor hoz az számára sok új dolgot, ha most képes az elengedésre, és felkészül a változásokra. A változások amúgy is jönnek majd, de a felkészületlenség miatt nehezebben tudja majd megélni azokat. A változás pedig szükséges, a fejlődéshez. A takarítás során selejtezni kell, amire már nincs szüksége, de lehetnek olyan dolgok, amiket ha továbbvisz magával, segítik a változásokat, és/vagy azok megélését. Mindenképpen vannak most ebben a 9-es évben olyan dolgok, amiket maga mögött kell hagynia, mert ha magától nem teszi meg, a “sors” mindenképpen megteszi. Utazásra is van kilátás ebben a személyes évben. Empatikussága fokozódhat, alázatosabb, de naivabb is lehet ez az éve példaemberünknek.
Elkészülhet most a leltár, az elmúlt kilenc év eredménye alapján. Átnézhető, hogyan sáfárkodott lehetőségeivel. Mit, hogyan teremtett maga körül. Amire nincs szüksége, azt kirakhatja, a többi meg valószínűleg kell az út folytatásához.
Megláthatja így, milyen új kezdetek, új dolgok, lehetőségek léphetnek be az életébe, amikor lejár a kilences személyes éve, és indul újra a ciklus, a kiáradás, az 1-es személyes év.

A születési szám elemzése mellett további információval szolgálhat a név elemzése; különösen fontos a névben szereplő magánhangzók értékének elemzése, valamint az össznévszám. Ezekből további lehetőségek olvashatóak ki, jelen esetben azonban, ettől eltekintek, nehogy olyan nevet válasszak elemzésre, ami valós személyt is takarhat.

Az így kapott teljes elemzés (születési adatok és a név alapján) mutathatja meg azokat a lehetőségeket, korlátokat, nehézségeket, amik az egyén útján jelentkezhetnek, és amikkel dolgoznia kell. A lehetőségek önmagukban nem érnek semmit sem. Ha nem vesszük észre, hogy ott vannak, hiába vannak ott. Ha nem használjuk őket, haszontalanok maradnak.
A korlátok és nehézségek pedig a megfelelő munkával, egyéni hozzáállással, gyakorlással és kitartással áthidalhatók, és akár az út megtételét szolgáló eszközzé válhatnak.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.