Párkapcsolat és felelősség

párkapcsolat

Kép: http://renified5.deviantart.com (párkapcsolat)

Párkapcsolat és felelősség*

Nemrégiben beszélgettem egy nagyon kedves barátommal, akinek korábban elemeztem a születési képletét. Szóba került, hogy esetleg párkapcsolat van a láthatáron, és megkérdezte, hogy mit mond erről az asztrológia, illetve, lehet-e összehasonlítani két képletet, hogy a tulajdonosaik mennyire illenek egymáshoz.

Elmondtam neki, hogy igen, lehet összehasonlítani a két képletet különféle szempontok alapján. Megnézhetjük, kinek hol áll a Napja, a Holdja, milyen jellegzetességek vannak a párkapcsolat házában, vagy a VII-es házában.
Lehet ezzel időt tölteni.
De legyen bármi a képletben, akár a nőében, akár a férfiéban, igazából nem ez számít.

Természetes volt a kérdés, hogy akkor mi az, ami számít a párkapcsolatban.

A válaszom ez volt: a felelősség.

Amit önmagunkért, a másikért, és a kapcsolatunkért vállalunk. Már ha merjük vállalni ezt a felelősséget. Vagy könnyebb fölfelé, másfelé mutogatni, mert akkor nem kell szembenézni önmagunkkal. Erre teljesen jó a mókolás a képletekkel.

De – mondtam neki – ha komolyan gondolod, akkor képletelemzés helyett ezeket ajánlom:

– igazából…légy önmagad, elsősorban legyél magaddal őszinte, másodsorban a másikkal

– ne színjáték legyen a kapcsolat, hanem létezés, a jelenben; ne játszd meg, hogy jól érzed magad benne, ha egyszer nem; beszéld meg a másikkal, miért nem érzed jól magad. Vagy: Ő miért nem érzi jól magát a kapcsolatban, és mit lehetne tenni, hogy ez megváltozzon (mire lenne szükséged, ahhoz, hogy… )

– ne legyenek elvárások benned, mert azok úgyis csalódást hoznak. És ez a csalódás nem a másik miatt van, mert lehet, nem is tudja, hogy van benned elvárás. Mondd el, mit szeretnél. (Lásd előző pont.)

– ne legyen manipulálás a másik felé, de magad felé sem (ne érzelmi zsarolással akarj célt érni, de ne is önmagad megerőszakolásával)

– legyen kölcsönös tisztelet, ami az előzőek nélkül nem megy

párkapcsolat

Kép: http://lady-angela.deviantart.com (párkapcsolat)

– és meg kell adni a másiknak is a szabadságot is a kapcsolatban, hogy élhesse a saját életét is, persze nem egy titkos – vagy nem titkos – kapcsolatban, bár lehet, hogy éppen annak is helye van a történetben.

Nna, ennyit a jótanácsokból hirtelen…:)

Gondoltam, megosztom mindenkivel, hátha másoknak is hasznos lehet, ahogy a barátomnak az volt.

Mert a párkapcsolat és a felelősség egymástól elválaszthatatlanok.

Persze, dönthetsz úgy is, hogy nem, te nem tehetsz semmiről sem… akkor is lehet segítség a csillagoktól is, akár…erről bővebben ITT.

Felelősség: ez alatt azt értem, hogy a velem történt dolgokért, az engem ért hatásokért nem magamon kívül keresem az okot.

Több ilyen bejegyzés: üzenetek, napi szösszenet

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.