Minták és programok

minták

Kép: https://www.flickr.com

A napokban az jutott eszembe, hogy a sok-sok elemzés során, amit elmondtam másoknak, minden esetben, kivétel nélkül, eljutottunk odáig, hogy az életük folyását minták és programok irányítják, sokkal inkább, mint ők maguk.
Először nem hisznek nekem, akik az elemzést kérik.
Aztán megmutatom a képletben, mik ezek a minták és programok.
Mindig ott vannak.
Kezdve a legegyszerűbbtől (“ne igyál sokat, mert bepisilsz”), eljutva a legkevésbé nyilvánvalóig (“aki gazdag, az csak tisztességtelenül szerezhette a pénzét; én tisztességes vagyok – bőséghiányod lesz”).
De mindig, mindenkinél ott vannak.

Aztán elmondom azt is, nem kell, hogy ez így maradjon. Ezek a minták és programok felülírhatók, ahogy a számítógépen is frissíthetők a programok, ahogy a telefonban is mindig jönnek az alkalmázások frissítései. Azonban igen ritka az, aki valóban frissíti a szoftverét.
Miért?
Mert kényelmesebb a komfortzónában maradni, és hagyni, hogy valami más irányítson.

De nézzük, miről is van szó.
Ahány képlet, annyiféle program lehetséges, azonban vannak tipikusnak tekinthető helyzetek, ezek pedig jól körülírhatók. Mindegyiket nem fogom most elmondani, csak néhányat, a példa kedvéért.

Az embereknek négy alapvető problémájuk van, amiből minden más fakad. Ezek a bőséggel, pénzzel, az egészséggel, testtel, a párkapcsolattal és az önértékeléssel, önbecsüléssel kapcsolatos problémák. Ezek mind-mind mintákba rendeződnek, és nyomon érhetők az egyéni képletben.

Vegyük példának okáért a párkapcsolatot.

A képletben a párkakcsolat milyenségére, jellegére, főbb vonásaira az 5-ös és a VII-es ház utal. Egyrészt olvasható belőlük a milyenség, másrészt a dinamika.

Az 5-ös ház az együtt járás időszakát mutatja meg, annak a forgatókönyvét (udvarlás, együttlétek, ismerkedés), a VII-es ház pedig az esetleges házasság, élettársi kapcsolat történéseit tárja elénk.

Ugyanakkor fontos megjegyzni, hogy csak önállóan ennek a két háznak (életterületnek) az elemzése nem mutatja meg a teljes képet, mivel a születési képlet egy teljes rendszer, ahol minden mindennel összefügg, és a Nap állása, a Hold helyzete, az Ascendens minősége befolyással van a többi területre, és a többi terület pedig visszautal az említettek által meghatározott jelenségekre.

minták

Példaképlet (5-ös, VII-es ház, Saturnus, Plutó helyzete)

A példaképletben az 5-ös ház Nyilassal indít, majd átvált Bakba. Ahogy említettem, az 5-ös ház az együttjárás, a kapcsolat kezdetét, esetlegesen folytatását mutatja, azt, miként viszonyul a képlet tulajdonosa a kapcsolathoz. Mondhatjuk, hogy egyfajta “forgatókönyv” ez, ami persze, nem törvényszerű, hogy így alakul, attól függően, mennyire tudatos az illető, illetve mennyire van tisztában és tudja kezelni a fellépő potenciálokat, helyzeteket.

A Nyilas egy “kifelé szebbet mutatunk, mint ami belül van” jellegű energia általános szinten. Ha ez a jegy van az 5-ös házban, az azt jelzi, hogy a gyermekkor nagy részét Skorpió csillagjegy uralja, azaz a szülők között sok a csiki-csuki, a játszma (hatalmi és érzelmi, bár a kettő nem teljesen szétválasztható), izzó, feszült a légkör. Ebből adódóan a párkapcsolatban ennek a megszűnése, megszüntetése utáni vágy vezérli az elemzettet, békére törekszik, és önmagában, de a párkapcsolatban is, illetve a másikban is, ezt a békére való lehetőséget keresi. Teszi ezt akár úgy is, hogy a párt felmagasztalja, és olyan tulajdonságokat is tulajdonít neki, amivel az nem is rendelkezik. A negatív dolgokat eltakarja, besöpri a szőnyeg alá, a pozitív dolgokat pedig eltúlozhatja, ezzel nem csak magát, de a másikat is tévedésbe ejtve. Mindez tudat alatt adhat egy keserű, amolyan “jó, jó, de nem az igazi” érzést a kapcsolatnak. (A példában az 5-ös ház kb. 3/4 rész ilyen, az 1/4 rész Bak csillagjegy.)

A Bakban lévő 5-ös ház egy hűvösséget jelent a kapcsolatban: ott van a másik, de jó hogy van, de valahogy nincs igazi összhang, nincs kapcsolódás a másikhoz, ténylegesen, csak a felszínen, olyan egy kicsit a dolog, mintha két kavics lenne egymás mellett. Ott vannak, kapcsolatban vannak, de külön világ mind a kettő, falat húznak fel egymás között, ugyanakkor arra is utal ez a csillagjegy, hogy az illető lassan, de végül nagyon elköteleződik a másik felé, bár lehet, ez a magányérzet megmarad benne.

A váltásnál (Nyilasból Bakba) jelentkezhet egy “AHA-élmény”, hogy hoppá, nem olyan a helyzet, mint eddig hittem, és vagy van egy összecsiszolódás, vagy van egy csalódás és örömtelenség, mondván “nekem ez jutott”, optimálisabb esetben kommunkációval a helyzet áttekinthető, és mindkét fél eldöntheti, folytatás mellett marad, vagy sem (ez a ritkább eset).

A VII-es ház, a házasság, élettársi kapcsolat háza, a példánál maradva, Vízöntő csillagjegy uralja. A házasságban, kapcsolatban, a képlet tulajdonosa mindkét nem “programjait” müködteti; ha nő, akkor elvégez olyan feladatokat is, amelyek a társadalom szemében nem tipikus női tevékenység (szerelés pl.), ha férfi, olyan dolgokkal is foglalkozik, amik nem feltétlenül a “férfi dolgai” a társadalmi kategóriák alapján (főzés, takarítás pl.), illetve lehetséges, hogy túlzásba is viszi a másik nem tevékenységeinek végzését. Ebből lehetségesek konfliktusok, de az is, hogy az életük jól tud működni, ha a megfelelő mederben tudják ezt tartani.

Hogy jönnek ide a minták és programok?

A születési képlet az éppen aktuális élet lehetőségeit mutatja, de enged bepillantást abba is, hogy milyen potenciálok voltak korábban. Ezt a Saturnus és Pluto helyzete mutatja.

A példaképlet tulajdonosa esetében a Saturnus az Oroszlán csillagjegyben áll. Ez arra utal, hogy az Én-nel, Önmagával, illetve az apával való kapcsolat és az apai/férfi minta hiánya volt jellemző már a korábbi életekben is, ebből pedig adódhat a párkapcsolati bizonytalanság, mint korábbi életek tapasztalata, és ahogy fentebb írtam, jelen képletben is a gyermekkorban ugyanez a helyzet, amiből egyfajta menekülés történik a párkapcsolatba, ahol aztán előfordulhat a túlzott jó tulajdonságok felnagyítása, éppen az apai/férfi mintátlanság, mint minta miatt. Ebből ugyancsak adódhat a házasságban/élettársi kapcsolatban a túlzott szerepváltás (tévedés ne essék, nincs gond azzal, ha a férfi női feladatokat végez, és azzal sem, ha nő férfidolgokat végez; itt arról van szó, hogy mindez eltúlozva, akár szélsőségesen történik). A Saturnus az Oroszlánban arra is utalhat, hogy nem volt még igazán teljes családja az illetőnek, és most ha kell, foggal-körömmel is küzd érte, vagy akár az is lehet, hogy most is ugyanazt az utat járja.

A Pluto a Mérlegben van, de nagyon közel a Szűzhöz. A Mérleg előző életekben adódott párkapcsolati problémákat mutat, nehezen indítható, vagy működhetető párkapcsolatot/házasságot/randizásokat, illetve korábbi kitartottságra, gyermekvállalás nélküli, házasság nélküli életre utal. Ezzel ismét ott tartunk, ahol az előző bekezdésben: megtörténhet a változtatás, akár bármi áron, felnagyítva a másik jó tulajdonságait, átvállalva tőle olyan dolgokat is, amik már akár túlzások is lehetnek.

minták

Kép: http://www.bostoneveningtherapy.com

Ugyan a példaképletben (véletlenszerűen választottam egyet) inkább a mintátlanság a példa, illetve az ebből eredő átlendülés lehetősége egy másmilyen tapasztalásba, de a minta hiánya is minta: vagy azt követi akarva-akaratlanul az illető, vagy úgy dönt, ebből elég, és valami másfelé indul el.

A mintáktól és programoktól nem könnyű szabadulni, de nem is lehetetlen. Az első lépés, amit ennek érdekében meg lehet tenni: tudni, milyen minták és programok működnek az egyénben. Ennek feltárására egyik legalkalmasabb eszköz a születési képlet elemzése, mert megmutatja, hogy a Tudat (ez vagy Te), most éppen milyen potenciálokkal rendelkezik, miket hozott magával, és innentől már csak rajta áll, akar-e, mer-e ezeken változtatni.

minták

Tudat vagy

Eredetileg nem erre akartam kanyarodni a bejegyzéssel, hanem azt szerettem volna bemutatni, hogy már életek óta ugyanolyanok a mindennapjaid; ugyanazok a minták és programok működtetnek már régóta. Csak a díszlet változik, “modernizálódik”, de a szereplők ugyanazok, a helyzetek ugyanazok, a változások oly minimálisak, hogy nem is észlelhetők. És mindez folytatódik mindaddig, míg nem hozol egy döntést:
“- Ebből elég! Kell legyen valami más, valami több!”

A változás majd itt kezdődik el, észrevehetően. Ehhez azonban fel kell vállalni a felelősséget; a felelősséget, hogy minden, ami veled és körülötted történik, a te teremtésed. Nem sors, nem karma, hanem Te, a Tudat megnyilvánulása teremted az életed.

Az elemzésről bővebben ITT.

Egy példaelemzést pedig ITT olvashatsz.

Kalocsa, 2017. augusztus 14.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.