Kelj fel és járj!

Holnap reggel, amikor felkelsz az ágyból, legyél tudatában az első lélegzetvételnek. Kelj fel és járj!
Legyél tudatában a lélegzetednek, és lélegezz mélyen önmagadba!
Lélegezd be a létezés örömét a szíveden át!

kelj fel

Kép: http://davidschermann.deviantart.com


Engedd, hogy az első lélegzet feltöltsön ezzel, és utána a többi is!
Te választasz, hogy borús a napod, vagy derűs, függetlenül attól, mi van a világban; függetlenül attól, milyen az időjárás; függetlenül attól, mennyi pénzed van, vagy nincs; függetlenül attól, milyen a párkapcsolatod, ha van, és egyáltalán milyen a kapcsolatod általában az emberekkel.
Választhatod a borús külvilágot is, ha azt akarod megtapasztalni, újra és újra átélni.
Most mondhatod: nem, nem ezt akarom. Akkor miért nem változtatsz? A változásnak nem kell tragikusnak, fájdalmasnak lennie, de valamiért nem változtatsz. A miértre a választ csak te tudod, de általában az van, hogy az emberek szeretnek drámát játszani, mert ettől érzik azt, hogy élnek. Ott tudják, a drámában, átélni a létezésüket.
Pedig a létezés a derűs oldaláról is létezés. Sokak, nagyon sokak számára azonban a csak létezni, vagy a csak létezni a vakvilágba unalmas. Csak élvezni a létezést önmagáért érzékelhetetlen. Eseménytelen. Szürke. És élvezhetetlen. Hát inkább a drámát választják, azt már megszokták.
A döntés a tiéd.
Dráma a létezés érzéséért, vagy derűben, dráma nélkül átélni a létezés nagyszerűségét?

kelj fel

Kép: http://oer-wout.deviantart.com

Kelj fel és járj!

Nem kell igazából semmi mást tenni.
Kelj fel, lélegezz, mélyen önmagadba, és csak járj, és élvezd a létezést!
Aggódás, félelmek, drámák, játszmák nélkül.

Te választasz. Ebben is.

Vigyázz azonban, ez nem a pozitív gondolkodásról szól. Nem a mantrákról, imákról, mudrákról, és más effélékről szól. Nincs semmiféle szertartás, spirituális szabály, ezotériás hókuszpókusz. Nem kell tenned semmit, azon kívül, hogy az élet megélésének derűs oldalát választod, beleértve azt is, amikor megengeded, hogy történjék bármi, az nem más, mint a te tapasztalásod. És ahogy egyre inkább a megengedést választod, egyre inkább a napsütéses oldalt élvezheted. Erőlködés nélkül. Tanulás nélkül. Nehézségek nélkül.

Kelj fel és járj!

Válassz végre valami mást! Életek óta ismétled önmagad. Igen, nem csak ebben az életedben fújod mindig ugyanazt a nótát, hanem már hosszú-hosszú életek óta. Mindig ugyanaz a kapcsolati rendszer, mindig ugyanaz az anyagi helyzet, mindig ugyanaz az az önbecsüléshiány, mindig ugyanaz az egészségi helyzet.

Nem unod még?

Ha igen, mire vársz még?

Kelj fel és járj! Lélegezz! És egyszerűen csak élvezd, már magát a lélegzést is!

A döntés a tiéd.
A felelősség a tiéd.

Kezdj el bízni magadban, és kelj fel, és járj!

Baja, 2016. november 4.

Hasonló írások: napi szösszenet, lélekgyógyász

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

Kelj fel és járj! — 1 hozzászólás

  1. Kedves Róbert, sajnos sokan vagyunk a mindennapokban, hogy minden nap ezzel a harccal küzdünk. Fel kelni és járni. Aki leakarja győzni a betegségek erejét esetleg megy egy darabi, aztán visszacsap és úgy elbír a testtel, hogy kevés az akarat. Ezt tapasztaltam. De jó az írásod. Sok embert noszogatni kell…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.