Hitrendszerek rabságában

hitrendszerek

Kép: http://cnv.deviantart.com

Oly sok ember van, aki hitrendszerek rabságában él. Abban a hitrendszerben, amit maga alkotott magának, és épít, vagy véd folyamatosan, akár bármi áron. Még attól is függetlenül, hogy az a sajátja-e, vagy csupán valaki másét másolja, vagy más kényszeríti rá, mégha erről az illetőnek nincs is tudomása. (Lásd erről bővebben az Alapvetések c. írásomat.)

Mindent ez határoz meg.
Meghatározza, mit gondolj az időjárásról, a szerelemről, a gyűlöletről, a félelemről, a betegségről, a politikáról, a hitről, az egyházakról, a spiritualitásról, a vallásról, a gyereknevelésről, a…. lehetne még sorolni a végtelenségig szinte.

Nincs is baj a hitrendszerek sokaságával mindaddig, amíg azok a haladásodat szolgálják. De eljön egy pont valamelyik létidődben, amikor már akadály lesz, vagy már az is, az a hitrendszer, amiben élsz.

hitrendszerek

Kép: http://e-dinaphotoart.deviantart.com

Ha ezt most olvasod, akkor már akadály. Akkor ideje túllépni rajta. Persze, csak ha úgy döntesz. De dönthetsz úgy is, hogy ezek a hitrendszerek továbbra is körbehatárolják, egyszersmind korlátozzák is a lehetőségeidet, és az életedet. Előbb-utóbb azonban eljön az ideje a felismerésnek: ezek a hitrendszerek a meggyőződéseid, amikhez görcsösen ragaszkodsz, és rabságban tartanak, a látszat ellenére nemhogy szabadságot adnának, de leláncolnak.

Egyszerűen tekints végig az életeden, mint egy külső szemlélő. Használj helikopter szemléletmódot: mint megfigyelő figyeld meg magad, érzelmi bevonódás nélkül, tárgyilagosan, tényszerűen. Ha nem megy, kérj segítséget egy baráttól, egy ismerőstől, vagy akár tőlem (egy asztrológiai elemzés pl. sokat tud segíteni, de egy kiadós beszélgetés is; e-mail: polirobert@polirobert.hu).

Elkészítheted a leltárodat, és meghozhatod a döntést: folytatod így tovább, mert ezt már ismered, és így biztonságosnak tartod, vagy változtatsz, és elhagyod, elengeded a régi hitrendszereket, amik már nem szolgálják a haladásodat.

Új idők vannak.
És új energia.
A régi energia, ami eddig nagyszerűen szolgálta a tapasztalást, távozóban van. Ennek vannak tünetei, benned, és körülötted, a világban is. Ezeket csak akkor tudod igazán megérteni, ha a hitrendszeredet is átalakítod, leegyszerűsíted, szabálytalanítod. Ezzel tudsz magadon segíteni. Ha pedig magadon segítesz, akkor a környezetedben lévőkön is segítesz.

Ilyen egyszerű ez. És ezerszer hatékonyabb, mint fényt küldeni, szeretetet áramoltatni, vagy imádkozni.
Változz, és változik a világ is.
Mert egy fecske is tud nyarat csinálni.
Hozzáállás kérdése. 🙂

Ha mégis úgy döntesz, maradsz abban a hitrendszeredben, ami van, az is tiszteletre méltó döntés.
Tudnod kell azonban, hogy amikor elhagyod a mostani létidődet, a Föld körüli energiákban ahhoz az energetikai társasághoz fogsz valószínűleg csatlakozni, akik ugyanolyan hitrendszerrel bírnak, mint te.

Ó, igen!
A meggyőződések olyan erősek, hogy még odaát is folyik értük és mellettük a küzdelem. Még odaát sem vagy képes elhinni, millió angyal türelmes és szeretetteli simogatására sem, hogy nincs bűn, nincs büntetés, nincs karma. Ha a hitrendszerek olyan erősek benned, hogy teljes vakságban tartanak, még az angyaloknak sem hiszel.

És még egy másik létformában is ugyanazokért a hitrendszerekért küzdesz. Ez a küzdelem aztán lecsapódik a földi valóságban is: itt is egymásnak feszülnek a hitrendszerek. Nem csak globális, vagy regionális szinteken, de akár egy párkapcsolatban is.

És itt még nincs vége!

Mert amikor jössz az újabb létidődre, úgy készíted elő magadnak a játszótered, hogy azt gondolod: most majd sikerül!
Most majd jobb lesz!
Most majd előrébb jutok!

Hát nem.
Mert a hitrendszerek ugyanazok maradtak benned.
Így hát nem tudsz semerre se jutni. Toporogsz egy helyben, és nem változik semmi sem.

hitrendszerek

Kép: http://tatsu-subaru.deviantart.com

Itt az idő hát.
Ha úgy döntesz, változtass, és változz!
Először te!
És ne mást akarj megváltoztatni, az úgyse megy!
Változz te, és a világ veled változik!

Kalocsa, 2015. szeptember 27.

A témakör további írásai: napi szösszenet, üzenetek

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.