Az igazság keresése

Hogy mások igazságát magadénak elfogadod-e, kizárólag rajtad múlik. Arra figyelj, hogy úgy fogadd el mások igazságait sajátodnak, hogy szíved mélyén azt valóban igaznak véld.
Ne azért fogadd el a külső igazságot a belső igazságodnak, mert úgy véled, nálad tanultabb, okosabb, tapasztaltabb, mesteribb valaki mondja neked, vagy, mert sokan olvasták, sokan használják, és sok embertársadnak bevált. Mert mindezektől még nem biztos, hogy ez az igazság a te igazságod is.

igazság

fotó: Patik István

Kérdezd meg magad, hogy számodra az az igazság, ami kívül lakozik, hasznos-e a fejlődésedhez, segíti-e az utad keresését, végigjárását.

Ha belső hangod valami igenlő választ ad, akkor tapasztald meg, avagy próbáld ki, hogy az tényleg neked is megfelelő igazság-e.

Ha nem jön be, keress tovább.

Akkor is keress tovább, ha a belső hang – lehet, hogy nagyon-nagyon halkan – azt súgja, hogy ez nem az, ami számodra előrehaladást jelent.

Ha biztosra szeretnél menni, akkor az igazságodat ne magadon kívül keresd. Még az is meglehet, hogy a keresett igazságodra rálelsz magadban, és kiderül: egyezik egy számodra elfogadható, külső igazsággal. Vagy, teremtesz egy újat.

Vedd a bátorságot, és engedd meg magadnak, hogy a saját igazságodat magadon belül keresd.

Legyél kitartó, legyél következetes, legyél alapos és rendszeres.

Így biztosan megtalálod a magad igazságát, ami elvezet arra az útra, ami a Tiéd.

Nemcsak megmutatja a saját igazságod ezt az utat, hanem kézenfog, és végigvezet rajta.

A választás lehetősége mindig a Tiéd, ezt sose feledd el!

Indulj hát!

2013. 08. 10.

A kategória további írásai: üzenetek, napi szösszenet, lélekgyógyász

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.